Café Mangé 7: ten voordele van Bocanegra (Peru)

Tijdens het 7de Café Mangé van kwb Boechout ben je welkom in ons restaurant ten voordele van onze partners in Bocanegra, Peru. De opbrengst zal door het wijkcomité van Bocanegra gebruikt worden voor de Dienst Rechtshulp die een groter lokaal nodig heeft en de hulp van een psycholoog en advocaat zoekt en voor de vormingsschool. We serveren een culinair buffet met gerechten uit de Peruaanse keuken.
Twee nieuwe uitdagingen voor het wijkcomité in Bocanegra!!
Armoede en werkloosheid wegen zwaar in Bocanegra. Er is veel intra-familiaal geweld. Het wijkcomité heeft een Dienst Rechtshulp opgericht waar heel veel vrouwen en jongeren beroep op doen. Maar het lokaal is te klein en er is nood aan de hulp van een psycholoog en een advocaat.
Dankzij de steun van Boechout en de kwb telt Bocanegra 10 gemeenschapsbankjes, die door de mensen zelf bestuurd worden. Niet eenvoudig voor wie nauwelijks onderwijs genoten heeft. Daarom is de vormingsschool van onze partners (zie foto) zo belangrijk. Een duw in de rug vanuit Boechout is echt wel nodig.

De Peruaanse keuken is één van de meest verfijnde van de hele wereld. Chris, Mieke, Dorine, Katrien, Els, Katlijn, Greet en Jeannine zorgen voor een culinair festijn.

Menu
. Aperitief met vrije bijdrage voor Wereldsolidariteit
. Wortel-gembersoep met geroosterde kikkererwten
. Pompoenstoofschotel met bonen
. Pittige aardappel-groentesalade
. Seco de pollo (stoofpot van kip)
. Seco de carne (stoofpot van rundsvlees)
. Groentencarroussel
. Dessertenbuffet

Zonder sociale organisaties in het Zuiden geen sociale vooruitgang. Ginder niet. En hier bij ons ook niet. Daarom steunt Wereldsolidariteit, de ngo van de christelijke arbeidersbeweging, de opbouw van vakbonden en mutualiteiten in het Zuiden. En daarom vragen wij in ruil voor het aperitief een vrije bijdrage voor Wereldsolidariteit.

Inschrijven kan tot dinsdag 21 maart om 22 u (inschrijvingen kunnen vroeger afgesloten worden indien capaciteit is bereikt)
• Via email bij verhulstels@gmail.com
• Met dit strookje bij iemand van het kwb bestuur.

Wat moet je in je e-mail vermelden?
• Je naam en telefoonnummer
•Wanneer we je mogen verwachten:
Tussen 17 en 17:30 u (dan is het restaurant voor jou gereserveerd tot 19:15 u)
Of tussen 19:30 en 20:30 u (dan kan je langer blijven tafelen)
•Het aantal personen van 12 jaar en ouder, het aantal kinderen van 6 tot en met 11 jaar, het aantal kinderen beneden de 6 jaar.
• De familie of vrienden waarmee je graag aan tafel zit.
Wanneer je e-mail of strookje binnen is, laat Els Verhulst je weten of er plaats is en hoeveel je moet overschrijven op BE69 7775 9709 3478 van kwb Boechout met vermelding van de naam waarmee je inschreef + Café Mangé.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Sportpark Sneppenbos
Vremdesesteenweg 224, 2530 Boechout 51.170117 - 4.513114
Wanneer
Dit evenement is voorbij.
Organisatie
Kwb Boechout
Prijs
€ 18.0