Foto's van Willy Catteuw

De 85-jarige Willy CATTEUW thans woonachtig te Menen, werd geboren te Wervik, 28 februari 1933. Hij is weduwnaar en vader van 8 kinderen. Willy gaf 35 jaar les aan het VTI Sint-Lucas Menen in de afdeling houtbewerking (praktijk houtbewerking en theorie, tekenen).
Deze amateur fotograaf begon met het Gevaboxje van zijn ouders, later kon hij dan een betere camera kopen en ontwikkelde hij ook zelf zijn foto’s, thans werkt hij eveneens digitaal. Hij heeft een voorkeur voor straatfotografie en dan vooral met humor. Na avondlessen beeldhouwen is hij ook actief in die richting maar vooral met abstracte werken.
Hij won al een hele reeks prijzen met zijn foto’s waaronder: bij Humorfoto in Knokke-Heist; een prijs in het huis van Humor en Satire in Gabrovo, Bulgarije; twee opeenvolgende jaren een cultuurprijs in het Satyrykon-festival in Legnica, Polen. Ook in Calarasi, Roemenië en in Frankrijk bij het Humour & Vigne te Barjac, won hij prijzen. Tevens is hij medewerker van Kerk & Leven waar regelmatig zijn foto’s verschijnen onder "Zonder commentaar" in sommige edities.
De tentoonstelling laat een greep zien uit zijn vele speciale foto’s.

De tentoonstelling is toegankelijk vanaf de vernissage op zaterdag 16 februari 2019 t.e.m. zondag 17 maart 2019 tijdens de activiteiten in Theater Vooruit en speciaal ook open op zondag 17 maart 2019 tussen 13 en 17 u.
Aansluitend aan de opening van de tentoonstelling is er de voorstelling van de nieuwe C.D. van Daan Degroote met zijn groep MOEN : ’t Es Tijd, zittend in de theaterzaal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Zaal Theater Vooruit
Sint Bavoplein 17, 2530 Boechout 51.1588975 - 4.4913475
Wanneer

tot

Trefwoorden
Prijs
Gratis
Contact
Telefoonnummer: 03.455.58.44