Soep op de stoep-actie

Een lekker kopje verse soep. Waar krijgt een mens het warmer van? Waarom organiseert kwb een soep op de stoep-actie? Omdat 1 op 7 Belgen in armoede leeft. Wist je dat? Waarschijnlijk niet. Want de meesten doen er alles aan om hun problemen zo goed mogelijk te verbergen. Als het over armoede gaat, hebben we immers heel wat vooroordelen. Ze hebben het vast zelf gezocht, toch? Zijn ze liever lui dan moe? En zijn het geen moeilijke tijden voor iedereen?
Samen Tegen Armoede gaat de uitdaging aan om die taboes te doorbreken. Een echtscheiding, gezondheidsproblemen, jobverlies… Armoede is geen keuze maar een sneeuwbaleffect van oorzaken en gevolgen. Geen ver-van-ons-bed-show maar een complex verhaal van mensen, vrienden en kennissen. Het kan morgen ook jou, je collega, klasgenoot, buurvrouw of de winkelier om de hoek overkomen. Samen maken we werk van een toekomst zonder armoede en sociale uitsluiting
Kom met vrienden, familie, collega’s, buren en voorbijgangers genieten van een kopje soep of neem een litertje mee naar huis. Jouw vrije bijdrage voor een beker van onze lekkere soep gebruikt Welzijnszorg voor de strijd tegen armoede hier bij ons. Elke actie tegen armoede telt. Ook de jouwe!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Delhaize parking
Bistweg 5, 2530 Boechout 51.1584546 - 4.4933232
Wanneer
Dit evenement is voorbij.
Organisatie
Kwb Boechout
Trefwoorden
Prijs
€ 2,0
Contact
Telefoonnummer: 03-455 54 07