Velt Open tuindagen

Tussen de Eggerseelstraat en de Lispersteenweg is een boeiend experiment aan de gang. Een dertigtal gezinnen zijn er op initiatief van KWB-Wijveld in mei 2017 gestart met een gemeenschappelijke moestuin en voedselbos die intussen zo’n 8000 m² groot zijn.
Jong en oud en nieuwe groepen worden bij het project betrokken om samen gezond voedsel te produceren. We verkleinen onze voetafdruk door in alle seizoenen seizoensgroenten te produceren en te consumeren. We delen de opbrengsten van onze samentuin met sociale doelgroepen uit onze buurt zoals de sociale kruidenier en het zorgatelier 't Karwei.
Het voedselbos gaat zorgen voor een beschermend microklimaat en vormt een belangrijke aanvulling op de eenjarige teelten uit de moestuin: noten, fruit, knollen... . Samen tuinieren beantwoordt aan een groeiende behoefte om samen zinvolle dingen te doen. We maken stap voor stap werk van een concreet alternatief voor een consumptiepatroon waarvan we weten dat het niet duurzaam is. Het doorgeven van de vaardigheid om je eigen voedsel te produceren en het in groep ontdekken van die vaardigheid, doorbreekt grenzen, het verhoogt de sociale cohesie. Het betrekken van jonge gezinnen en van jongeren is daarbij essentieel. Het KWB-Wijveld mag geen eiland worden. De samenwerking met initiatieven zoals zorgatelier 't Karwei en de sociale kruidenier houdt de deuren open. Gezond voedsel mag geen voorrecht zijn van wie het kan betalen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Kwb-Wijveld
Eggerseelstraat 68, 2530 Boechout 51.1619452 - 4.516789
Wanneer
Dit evenement is voorbij.
Prijs
Gratis