RTH Ritmica

Omschrijving

RTH wordt gerealiseerd binnen een samenwerkingsverband tussen verschillende voorzieningen: Ritmica, OBC Ter Elst, MPI Merlijn, De Speelhoeve, Iona en De Willekom. Ritmica neemt de coördinatie op en vormt zo het aanspreekpunt voor alle vragen.

De opvoeding en ondersteuning van kinderen en jongeren met een (vermoeden van) beperking brengt vaak heel wat vragen met zich mee. RTH wil iedereen die betrokken is op opvoeding, onderwijs, begeleiding en zorg van kinderen en jongeren, ondersteunen bij hun vragen rond een (vermoedelijke) beperking.

Waarvoor kan je er terecht?

Enerzijds gaan we met gezinnen aan de hand van gesprekken op zoek naar antwoorden op tal van opvoedings- en ondersteuningsvragen die voortkomen uit de beperking. Een begeleid(st)er luistert naar alle vragen en denkt samen met het gezin na over mogelijke oplossingen.   

  • Hoe kan ik de ontwikkeling van mijn kind het best ondersteunen en stimuleren?
  • Hoe ga ik om met deze gedragsproblemen?
  • Wat heeft mijn broer?

Daarnaast kunnen ook leerkrachten, kinderbegeleiders, animatoren, coaches ... met al hun vragen rond een beperking bij RTH terecht. RTH biedt hen informatie, coaching … op maat van de organisatie.

  • Hoe betrek ik dit kind bij het klasgebeuren?
  • Hoe kan ik structuur bieden binnen deze grote groep?
  • Hoe maken we onze werking toegankelijk voor iedereen?

Tot slot bieden we ook vrijetijdsondersteuning aan voor kinderen en jongeren met een (vermoeden van) beperking, dit onder de vorm van staptochten en activiteitenweken tijdens de vakanties.

Om een beroep te doen op RTH is er geen diagnose of erkenning van het VAPH nodig. Iedereen met een vraag rond een (vermoeden van) beperking bij een kind of jongere kan dus bij RTH terecht.

Contactgegevens

Wouwstraat 44, 2540 Hove

verantwoordelijke: Stefanie Claessens

rth@ritmica.be

03 460 11 50

www.rthritmica.be