Bewegen op verwijzing

Zorgregio Mortsel (waarvan Boechout lid is) is gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach. Die coach helpt de patiënten om meer te bewegen.

De bedoeling?

De 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan ‘Bewegen op Verwijzing’.

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan voortzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er is wel een maximum van 7 uur individuele begeleiding.

Voor wie?

'Bewegen op verwijzing' is voor iedere leeftijdscategorie: van kinderen tot senioren.

Hoeveel kost het?

Dankzij ‘Bewegen Op Verwijzing’ profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Enige voorwaarde is dat de deelnemer een voorschrift van de huisarts heeft.

Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie en 1 euro per kwartier voor een groepssessie.
Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je een extra korting.

Beweegcoach Boechout

Sabine Lambers: 0494-59.85.13

Zrm.sabine@bewegenopverwijzing.be