Beleef de zomer dichtbij

Zomer Boechout

Nee, je hoeft geen uren te rijden om een spetterende zomer te beleven. Dat bewijzen we met ons gloednieuwe zomeraanbod. We lanceren een nieuwe fietskaart #boechoutfietst en een nieuwe Belpop-wandeling.

Voel je deze zomer als God in Frankr … Euh, Boechout natuurlijk!

 

TREK JE WANDELSCHOENEN AAN

  • Nieuw: belpop bonanza in Boechout

Het klinkt als muziek in de oren: een wandeling langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Boechout. Goed nieuws, want vanaf 16 juli kan het! Jan Delvaux en Jimmy Dewit van Belpop Bonanza gingen aan de slag in onze gemeente. Ga eropuit en neem je smartphone mee, want op tien plaatsen in Boechout kan je een QR-code scannen om zo het muzikale verhaal achter een bepaalde plaats te leren kennen via een audio- of videofragment.

Welke plaatsen dat zijn, geven we natuurlijk nog niet helemaal prijs. Komen zeker aan bod: het verhaal achter de ‘Boechout Beatles’, het ontstaan van het Sfinksfestival, de link tussen café ‘t Hoefijzer en Woodstock, de plek waar ‘The Way To Your Heart’ van Soulsister geboren werd en nog zooooooo veel meer.

Zin in een wandeling die anders is dan alle andere? Zet je dan nu al schrap voor de nieuwe Belpop-wandeling in Boechout! Je vindt de route op onze website of je kan ze afhalen bij de vrijetijdsdienst.

  • Andere wandelingen

Of trek eens op pad langs de vijf bestaande wandelroutes in onze gemeente. Wedden dat je nog nieuwe plekjes ontdekt? Op onze Facebook, Instagram en website zetten we om de twee weken een wandeling in de kijker. Starten doen we op donderdag 2 juli. Lukt het jou om aan het einde van de zomer alle wandelingen gedaan te hebben? Wij dagen je uit!

WIN WIN WIN

Maak tijdens je wandeling een leuke foto en deel die op Facebook of Instagram met de hashtag #boechoutbeweegt. Wij verzamelen alle foto’s en delen ze op in de categorieën ‘natuur’, ‘erfgoed’ en ‘mensen op pad’. Eind juli én eind augustus kiezen we telkens één winnende foto per categorie. En de winnaars … die krijgen natuurlijk een prijs! Wat die prijs juist is, kom je te weten op onze Facebook- en Instagrampagina.

 

SPRING OP JE FIETS

  • Ontdek de nieuwe fietsbrochure #boechoutfietst

Mooi weer? Check. Tijd voor een gezinsuitstap? Check. Zin om te bewegen? Check. Nieuwe fietsbrochure #boechoutfietst? Check. Je leest het goed: we hebben een spiksplinternieuwe fietsbrochure voor je klaar.

Woon je hier nog maar net en wil je buurt leren kennen? Of woon je hier al lang, maar wil je wel eens weten wat er achter bepaalde plekjes schuilt? Plan een gezellige fietsnamiddag en geniet 31 kilometer lang van prachtige natuurgebieden zoals de Melkkuip en Grote Boshoek of kom meer te weten over de Steenen Molen en de nieuwe fietsbrug.

De brochure kan je gratis ophalen bij de vrijetijdsdienst, de bibliotheek of het sportpark Sneppenbos. Of je kan ze hier downloaden. 

  • Fietsen in de Zuidrand

Heb je de #boechoutfietst-route achter de rug maar ben je nog niet uitgefietst? Rep je dan naar de vrijetijdsdienst voor de nieuwe, gratis fietskaart van de Zuidrand! Vijf fietslussen nemen je mee langs weidse valleien, majestueuze forten en kastelen, kronkelende riviertjes en zoveel meer in Boechout, Kontich, Aartselaar, Lier … Eén van de fietslussen start zelfs aan sportpark Sneppenbos.

 

ORGANISEER IETS MET JE BUREN

Omwille van de huidige epidemiologische situatie zijn buurtfeesten en speelstraten voorlopig niet toegestaan.

 

GENIET VAN MUZIEK

AFGELAST - Op donderdag 13, 20 en 27 augustus planden we drie gratis openluchtconcerten op het Wiebelplein met Noa Lee, Guy Verlinde en Poltrock. Omwille van de huidige epidemiologische situatie hebben we beslist om deze openluchtconcerten niet te laten plaatsvinden. Op deze manier hopen we de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. ​​​​​​

 

VRAGEN?

Ondertussen toveren we de vrijetijdsdienst ook om in een toeristisch infopunt waar je met al je vragen terechtkan. Wil je meer te weten komen over wandelen, fietsen, horeca, overnachten … in Boechout? Dan kan je terecht bij het toeristisch infopunt op het Jef Van Hoofplein 21A (ma-woe: 13 – 16 uur, ma: 18 – 20 uur, do-vrij: 9 – 12 uur) of neem contact op via vrijetijd@boechout.be of 03 460 06 80.


Laatste update: 05/08/2020