Groot openingsfeest op zaterdag 22 juni

Het is zover: de nieuwe dorpskern is bijna klaar. Om alle Boechoutenaren te bedanken voor het geduld, vieren we feest! 
Zet daarom zaterdag 22 juni alvast in jullie agenda. Er zal die dag op en rond het Jef Van Hoofplein en het Sint-Bavoplein heel wat te beleven zijn. Iedereen is welkom!

Vanaf 11 uur: yoga, picknick, ijsjes en kubb

 • Het feest start rond 11 uur met een yogasessie op de groene zone achter de Muziekacademie.
  Inschrijven hoeft niet. Breng een matje of handdoek mee.
 • Vanaf 12 uur maken we het gras vrij voor een picknick.
  Breng een lunchmandje en dekentje mee en installeer je in het groen. 
 • Tussendoor is er kinderanimatie en kunnen de kleinsten spelletjes spelen.
  Fanfare Los Zaperos zorgt voor ambiance en tussen 13 en 14 uur krijgen de kinderen een ijsje.  
 • Fan van kubben? Maak een groepje met familie, vrienden of buren en kom tegen 14 uur naar het plein. Dan organiseren we een mini kubb-tornooi. Schrijf je vooraf in via vrijetijd@boechout.be.
 • In mei gingen we met de klassen van de Jan Frans Willemsschool en Sint-Gabriëlschool op zoek naar een leuke naam voor de groenzone achter de Muziekacademie. Die komen jullie te weten tijdens een onthullingsmoment rond 13 uur.

Vertelling door Tom Schoonooghe

In het nieuwe amfitheater komt illustrator Tom Schoonooghe langs. Hij komt een verhaal vertellen, terwijl hij tegelijk tekent. 
De vertelling vindt plaats van 12 tot 12.30 uur (voor de leeftijd 2 tot 6 jaar) en tussen 13 en 13.30 uur (voor + 6 jaar) en is gratis. 

Vanaf 16 uur: optredens en gratis consumptie

Ook op het Sint-Bavoplein is er wat te beleven. Om 16 uur wordt het plein officieel geopend, worden de fonteinen in werking gezet en trakteert de gemeente met een consumptie. Ook de horecazaken zetten hun deuren wagenwijd open.

In de zone voor de kerk kan je luisteren naar het optreden van MiniMachine P Funk (met o.a. Frank Deruytter, Bert Embrechts, Didier Deruytter en Toni Vitacollona) en dj Hot LiBBs. De optredens eindigen rond 19.30 uur, maar het feest gaat ongetwijfeld nog voort in de horecazaken.

Doorlopend: gesprek met archeologen

Tussen 12 en 17 uur kan je in de Sint-Bavokerk een praatje slaan met een archeoloog en antropoloog die de opgravingswerken hebben begeleid.
Daarbij werden menselijke skeletten gevonden, die een schat aan informatie geven.
Of ben je benieuwd naar oude begravingsrituelen? Het team vertelt er je alles over.

Doorlopend is er in de kerk een expo van heemkundige kring Het Speelhof, waarbij je alles leert over de geschiedenis van het Jef Van Hoofplein en zijn bekende naamgever, componist Jef Van Hoof.

Erfgoedwandelingen

Voor de erfgoedliefhebbers organiseren we nog een erfgoedwandeling waarop je interessante weetjes hoort over de twee pleinen.
Er zijn wandelingen om 13, 14 en 15 uur, die starten en eindigen aan de Sint-Bavokerk. Reserveren is niet nodig. Sluit gewoon aan.

Bekijk onze facebook en website voor een update van de activiteiten. 

Hovesesteenweg

De Hovesesteenweg zal vanaf maandag 24 juni worden opengesteld.
Vanaf die dag kan het autoverkeer opnieuw door de dorpskern rijden. 

 


Laatste update: 24/06/2019