Hou jij van een schone buurt? Doe mee met Operatie Proper

Iedereen houdt van een propere buurt, want een propere buurt is een mooie buurt. Maar het is niet altijd even makkelijk om je buurt proper te houden. Daarom doen we een oproep aan verenigingen, clubs of scholen om het zwerfvuil op hun terreinen aan te pakken. Mooimakers, het initiatief van de Vlaamse overheid tegen zwerfvuil, en de gemeente willen alle vrijwilligers hierbij ondersteunen.

Wat geven wij als gemeente?

Met Operatie Proper willen we jou en je school, club of vereniging ondersteunen in je engagement tegen zwerfvuil. We helpen je concreet met:

  • een haalbaar actieplan tegen zwerfvuil
  • opruimmateriaal als je een actieplan indient
  • educatieve pakketten en communicatiemateriaal om kinderen en jongeren te sensibilisen
  • een online platform dat je toelaat je vooruitgang bij te houden en te delen

Wat doen jullie als vereniging of club?

Je engageert je voor het schooljaar 2017-2018. Er zijn een paar uitdagingen die je moet aangaan, zoals regelmatig het zwerfvuil op en rond de terreinen van jullie school, club of vereniging opruimen. Daarnaast kan je zelf actiepunten kiezen: van het aanduiden van een vuilbak-steward tot een uitstap maken naar het containerpark. Jullie kiezen zelf wat haalbaar is.

Mooie beloning

Dankzij jullie engagement kunnen we Vlaanderen mooier maken. Daarom dat we jullie op het einde van de rit willen bedanken voor al jullie inspanningen. Zo eindig je niet alleen met een mooie school, vereniging of club, maar ook met mooie beloning: een cheque voor jouw school, club of vereniging.


Laatste update: 30/01/2018