Vanaf 2019 één waterbedrijf in Boechout

Pidpa wordt hét waterbedrijf van Boechout

De gemeente Boechout bestaat uit de twee 'vroegere' deelgemeenten: Boechout en Vremde, en iedere deelgemeente heeft een andere waterleverancier. 

Water-link is het waterbedrijf van Boechout, terwijl Pidpa deze rol vervult in Vremde.  

Ooit zo historisch gegroeid, maar in 2018 geen voorbeeld meer van efficiëntie en zeker niet van duidelijkheid en eenvoud voor de inwoners.

Beide waterbedrijven stelden aan de gemeente Boechout voor om Pidpa aan te duiden als waterleverancier van haar ganse grondgebied. Dit werd door de gemeenteraad goedgekeurd op 25 juni 2018.

Wat betekent dit nu voor de inwoners van Boechout? 

Vanaf 1 januari 2019 (tot dan verandert er niets) wordt Pidpa voor iedereen in Boechout het aanspreekpunt voor alle drinkwater-gerelateerde onderwerpen: van de aanvraag van een nieuwe aftakking, over uitleg over de factuur, tot het regelen van een verhuis …

Je blijft dus, ook na 1 januari, gewoon lekker genieten van hetzelfde lekker en gezond drinkwater uit de kraan, dat je nu al gewoon bent. De naam verandert,  maar de kwaliteit en dienstverlening blijven hetzelfde. De inwoners van Boechout die momenteel klant zijn van water-link, worden hierover nog dit jaar ingelicht.

Praktisch

Heb je vragen over je factuur, een nieuwe aansluiting, tarieven … bekijk onze website op www.boechout.be/drinkwater.
Je vindt er een ‘vraag-en-antwoord’ rubriek en de contactgegevens van beide maatschappijen.

 


Laatste update: 20/02/2019