Vergroen je voortuin: doe mee aan de actie!

Boechout lanceert samen met Innovatiesteunpunt, Regionaal Landschap Rivierenland en de gemeenten Heist-op-den-Berg, Putte en Willebroek het project 'Vergroen je Voortuin'.

Dit initiatief wil de bewoners van vier wijken of straten, in elke gemeente één, gedurende anderhalf jaar stimuleren om samen te werken aan een groenere buurt.

Startevent

De bewoners van de (korte) Molenlei - dit is het deel van de Molenlei tussen de Lange Kroonstraat en het kruispunt met de Oude Steenweg - zijn op dinsdag 23 mei 2017 uitgenodigd op het startevent in hun straat. Ze worden opgeroepen om mee na te denken over een leuke... ontmoetingsplek en ideeën aan te brengen om de straat of enkele voortuinen te vergroenen. Tijdens de projectperiode wordt een inspiratie-uitstap, inspiratieavonden, consultatiemomenten met een tuinarchitect, werksessies en een groepsaankoop voorzien.

Inspiratieavond voor iedereen

We organiseren ook op maandag 12 juni een inspiratieavond waarop alle inwoners van Boechout kunnen kennismaken met leuke ideeën, planteninfo en onderhoudstips.

Voortuinwedstrijd

Er is ook een voortuinwedstrijd. Alle deelnemers krijgen een leuke prijs, maar twee winnaars kunnen een prijs ter waarde van 200 euro winnen.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Antwerpen.