Verlicht Boechout in deze donkere dagen

Heb jij het al gezien? Om tijdens deze donkere eindejaarsperiode al wat meer sfeer in de straten te brengen, hebben we de kerst- en eindejaarsverlichting in de Heuvelstraat, op het Onze-Lieve-Vrouweplein, op het Jef Van Hoofplein en in het dorp van Vremde al opgehangen. Normaal doen we dit pas na 6 december, wanneer de Sint in het land is geweest. 

Verlicht je raam of gevel

Wil jij meehelpen om Boechout in deze coronaperiode te verlichten, om alle inwoners een beetje dichter bij elkaar te brengen? 
Laat ons dan samen zoveel mogelijk plekken, gevels en ramen versieren met lichtjes. Zo tonen we dat we tijdens deze donkere en koude dagen aan elkaar denken. 

Subsidie voor buurt of wijk

Ook als erkend wijk- of buurtcomité kan je iets organiseren om de straten op te vrolijken. Door de coronamaatregelen is het dit jaar bijvoorbeeld niet mogelijk om een buurtfeest of nieuwjaarsdrink te organiseren.

Maar de gemeentelijke subsidie die je normaal aanvroeg voor het buurt- of straatfeest, kan je inzetten om je buurt of wijk te verlichten. Koop bijvoorbeeld samen lichtjes of kaarsjes aan of stuur iedereen een nieuwjaarskaartje. Kleine initiatieven maken in deze donkere dagen al een verschil. 

Elk erkend wijk- of buurtcomité kan een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 125 euro. Denk zeker ook aan de aankoop van duurzame aankopen zoals ledverlichting en aankopen die kunnen hergebruikt worden voor buurtactiviteiten in de toekomst.

Bekijk hoe jullie de straat kunnen laten schitteren en laat één persoon van het buurt- of wijkcomité de aanvraag indienen via het aanvraagformulier 'Subsidie voor een buurt- of straatactiviteit'.  

Maak foto's van jullie lichtjes 

Beelden van lichtjes aan de gevel of voor het raam kan je delen op onze sociale media met de hashtags #boechoutbeweegt.
Zo kan iedereen, ook van op afstand, meegenieten van een gezellige, verlichte gemeente.


Laatste update: 23/11/2020