Wekelijkse markt

Elke donderdagvoormiddag tussen 7 en 13 uur heten de marktkramers in Vremde je welkom op de wekelijkse markt in de Boomkensstraat. Op de markt in Vremde kan je terecht voor de aankoop van groenten en fruit, vis, kaas, kip, hamburgers, maar ook kledij, bloemen enzovoort. En natuurlijk voor een portie gezellig winkelplezier, want wat is er leuker dan van kraam tot kraam slenteren, een praatje slaan met dorpsgenoten of genieten van iets lekkers?

Voor alle praktische informatie over de wekelijkse markt kan je terecht bij de dienst Lokale Economie.  

 

Info voor marktkramers (klik om te openen)

Wie mag er op de markt staan?

  • Je bent een professionele verkoper.
  • Je bent in het bezit van een machtiging voor ambulante handel (leurkaart).

Procedure

De vaste standplaatsen op de wekelijkse markt worden toegewezen per abonnement. Wanneer je een vaste standplaats wil, dien je een aanvraag in via het online aanvraagformulier. Die aanvraag wordt ingeschreven in het marktregister. Wanneer er een standplaats vrijkomt, duiden we uit dat register een opvolger aan. 
Wie inschrijft voor een vaste standplaats, moet een administratieve kost betalen van € 20 om de inschrijving te bevestigen. Dan pas is de inschrijving geldig. Stort dit bedrag op rekeningnummer BE09 0910 0007 0757.

Voor een losse standplaats dien je ook een aanvraag in via het online aanvraagformulier. Die aanvraag wordt in een apart register gezet. Indien er een plek op de markt vrij is, word je op voorhand op de hoogte gesteld. Een losse standplaats wordt niet toegewezen via loting ter plaatse. De inschrijving in het register voor een losse standplaats is gratis.

Reglementen