De elektrische deelauto van Partago: hoe maak je er gebruik van?

De energiecoöperatie ZuidtrAnt doet mee aan het Europese DeeldeZon-project door zonnedaken te koppelen aan slimme laadpalen en elektrische deelwagens van Partago. Hiervoor werden er zonnepanelen geplaatst op het dak van de vernieuwde turnzaal van de Jan Frans Willemsshool en op de fietsenstalling van het Sportpark Sneppenbos. De opgewekte energie zal naar de laadpalen voor elektrische auto's worden gestuurd.

Tegelijk is in Boechout de eerste elektrische deelwagen in gebruik genomen, in samenwerking met Partago. Die staat op het Jef Van Hoofplein voor de bibliotheek.
Deze standplaats word voorzien van de nodige signalisatie en een laadpaal en gekoppeld aan de zonnepanelen op de Jan Frans Willemsschool.

Hoe maak je gebruik van de deelauto?

Stap 1: word lid

Word lid. Dat kan door twee deelbewijzen van Partago te kopen. Die aandelen gelden als waarborg. Bij Partago kosten twee deelbewijzen 500 euro. Een deelbewijs garandeert jouw inspraak in de organisatie. Je blijft zolang lid van Partago als je wenst, maar minstens twee jaar. Daarna kan krijg je je deelbewijzen terugbetaald.

Het lidmaatschap aanvragen kan via Partago.

Stap 2: download de app

Via de app kies je jouw auto. Je doet de deuren open via de app. Je brengt na gebruik de auto terug naar zijn standplaats.

Stap 3: betaal voor je gebruik

Je kiest voor prepaid of voor een abonnement. Je betaalt voor de tijd en de batterij die je verbruikt.