Sport Overdag in het voorjaar 2022

Sport overdag Boechout

Niet iedereen vindt de tijd om ’s avonds te gaan sporten of niet iedereen vindt het leuk om alleen aan sport te doen. Voor hen is er ‘Sport Overdag'. Vanaf 19 januari is iedereen weer welkom voor badminton, seniorengym, run for fun of gezondheidswandelen. Nieuw in het voorjaar is Senpai Fit, leuke bewegingslessen gebaseerd op judo en een nieuwe vorm van vallen zonder zorgen.

Seniorengym

Zin om een uurtje te sporten in een gezellige sfeer en groep? Dan is seniorengym iets voor jou! Kies zelf welk uurtje je deelneemt. De ultieme sporter die echt niet kan stilzitten, kan zelfs 2 uur na elkaar seniorengym volgen.

 • Elke donderdag van 10 tot 11 uur en van 11 tot 12 uur (vanaf 13 januari tot en met 30 juni)
 • 3 stempels

Badminton

Zin om een partijtje badminton te spelen? Wil je graag de kneepjes van de sport bijleren en intussen je conditie onderhouden of speel je graag een spelletje badminton zonder begeleiding? Kies zelf wanneer je deelneemt.

 • Elke woensdag van 9 tot 10 uur en van 10 tot 11 uur (vanaf 19 januari tot en met 25 mei)
 • 3 stempels

Gezondheidswandelen

Elke eerste en derde vrijdag van de maand trekken we op pad voor een gezellige wandeling van zo’n 2 tot 5 kilometer. We gaan wandelen in een leuke sfeer en snuiven intussen de gezonde buitenlucht op. Doe dus zeker ook mee! Het overzicht van de startplaatsen kan je hieronder terugvinden.

 • Elke eerste en derde vrijdag van de maand om 14 uur (vanaf 21 januari tot en met 17 juni)
 • 1 stempel (Er is een mogelijkheid tot aankoop van een 10-beurtenstempelkaart van € 12, enkel geldig voor gezondheidswandelen)

Startplaatsen 2021-2022

vrijdag 17 september: vrijetijdsdienst Boechout (Jef Van Hoofplein 21A) - 5,1 km

Vrijdag 7 januari: NIET (kerstvakantie)

Vrijdag 21 januari: vrijetijdsdienst (Jef Van Hoofplein 21A) - 5 km

Vrijdag 4 februari: terminus tram 15 - 5,3 km

Vrijdag 18 februari: vrijetijdsdienst (Jef Van Hoofplein 21A) - 5 km

Vrijdag 4 maart: NIET (krokusvakantie)

Vrijdag 18 maart: oud-gemeentehuis Vremde (Boomkensstraat 2) - 5 km

De info over de startlocaties van april en mei wordt later nog gecommuniceerd.

Senpai Fit

Senpai wat? Ouder worden en fit blijven, het is niet altijd een evidentie. Senpai Fit zijn leuke bewegingslessen gebaseerd op de basisbeginselen van judo en een nieuwe vorm van vallen zonder zorgen. Wel wat kwaaltjes of pijntjes misschien, maar dagdagelijks functioneren is geen probleem? Bij Senpai Fit behoud of verbeter je je fysieke basiseigenschappen zoals coördinatie en evenwicht, kracht, lenigheid en uithouding vanuit de judo-invalshoek, maar dan zonder het (harde) vallen. Het klinkt misschien nog wat als 'Japans' in de oren, maar kom zeker eens proberen! 

 • Elke maandag van 10 tot 11 uur (vanaf 7 maart tot en met 27 juni).
 • Gratis demo op maandag 21 februari voor alle geïnteresseerden.
 • 3 stempels

Benieuwd wat Senpai Fit juist is? Lees het hier. 

Run for fun (i.s.m. Sgola)

Trek je loopschoenen aan en werk in een gezellig groepje aan je (loop)conditie. Loop je nu traag of hard, het maakt niet uit wanneer je start. Ben je er vanaf de eerste les in september bij of sluit je pas enkele weken later aan? Dat maakt geen verschil want onze ervaren trainer zorgt voor een individueel trainingsschema dat je ook in groepjes kan afwerken. Makkelijk toch? Ook je startniveau kan heel verschillend zijn, maar bij Run for fun mag je zowel lopen, joggen of rennen, je leert hier het loopplezier kennen. Dus loop met ons mee, ongeacht je leeftijd, startniveau of loopdoel en ga samen aan de slag.

 • Elke dinsdag én donderdag van 9.30 tot 10.30 uur (vanaf 8 maart tot en met 30 juni)
 • 2 stempels

Praktische info

 • Locatie: Sportpark Sneppenbos, Vremdesesteenweg 224
 • Voorjaar 2022. De lessen vinden niet plaats tijdens schoolvakanties en feestdagen.
 • Deelnemen doe je met een stempelkaart zodat je met één kaart terecht kan bij élke sport. Een stempelkaart kost € 24 voor 20 beurten en € 40 voor 40 beurten.
 • Stempelkaarten kan je kopen bij de balie van sportpark Sneppenbos of op de vrijetijdsdienst.

Laatste update: 03/01/2022