Wandeling in de kijker: Bloemenhofpad

Bloemenhofpad wandelen Boechout

Deze zomer zetten we om de twee weken een wandeling in de kijker. Lukt het jou om aan het eind van de zomer alle wandelingen gedaan te hebben? Wij dagen je uit! 

Bloemenhofpad

Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekking langs het Bloemenhofpad. Deze leuke wandeling neemt je mee langs de mooie dorpskern van Vremde, het sportpark Sneppenbos en de prachtige Molenbeekvallei. Duik in de geschiedenis van de land- en tuinbouwers uit de streek. En koop eens wat fruit, confituur of siroop bij de fruitboeren die je onderweg tegenkomt.

Wie de pijlen goed volgt, zal onderweg enkele leuke doe-opdrachtjes voor kinderen tegenkomen!

Praktisch

  • De wandeling is 9,7 kilometer.
  • Start en aankomst: de wandeling is een lus, dus je kan eender waar starten. Een handige start- en aankomst plaats zijn bijvoorbeeld sportpark Sneppenbos of de kerk van Vremde (aan het overzichtsbord van de wandeling). 
  • De wandeling is bewegwijzerd. Volg de groene pijlen van landschapspark Zuidrand. 
  • De route zit ook in de wandelkaart van de Zuidrand die je kan aankopen bij de Vrijetijdsdienst voor € 5 of hier online kan raadplegen.
  • Pauzeer zeker in één van de leuke horecazaken onderweg. 

WIN WIN WIN

Maak tijdens je wandeling een leuke foto en deel die op Facebook of Instagram met de hashtag #boechoutbeweegt. Wij verzamelen alle foto’s en delen ze op in de categorieën ‘natuur’, ‘erfgoed’ en ‘mensen op pad’. Eind augustus kiezen we één winnende foto per categorie. En de winnaars … die krijgen natuurlijk een prijs! Wat die prijs juist is, kom je te weten op onze Facebook- en Instagrampagina.


Laatste update: 31/07/2020