Feestweek van de Sport

Elk jaar vieren we op het Feest van de Sport de sportlaureaten en -kampioenen van het afgelopen jaar. Omwille van de coronamaatregelen organiseren we in 2022 een digitale Feestweek van de Sport van maandag 7 tot en met vrijdag 11 maart. Tijdens die week zetten we de sportlaureaten en -kampioenen van 2021 in de bloemetjes. 

De sportlaureaten van 2021 zijn bekend! 

De afgelopen weken gingen we op zoek naar de sympathieke sportbende, grandioze trainer, super sportvrijwilliger en fenomenale sporter van het afgelopen jaar. Iedereen kon stemmen op zijn of haar favoriet en ook de vakjury deelde punten uit!

De winnaars zijn Spartans Academy (sympathieke sportbende), Paul Thys (grandioze trainer), Vicky Van Der Goten (super sportvrijwilliger) en Matteo Beeckman (fenomenale sporter).

Proficiat! Jullie zijn dé sportlaureaten van het afgelopen jaar!

 

Fenomenale sporter 2021: Matteo Beeckman

In de categorie ‘fenomenale sporter’ ging de gemeente op zoek naar inwoners die een opvallende sportprestatie hadden neergezet. En dat is wat je op z’n minst kan zeggen van de 18-jarige Matteo Beeckman. Hij zit op de Koninklijke Balletschool van Antwerpen waar hij 30 uur per week klassiek en hedendaags ballet volgt. Het afgelopen jaar werd hij bovendien uitgekozen om naast zijn schoolopleiding ook mee te doen met Opera Ballet Vlaanderen in het stuk ‘Giselle’. 

Sympathieke sportbende 2021: Spartans Academy

Corona of niet, heel wat sportclubs zorgden ervoor dat hun leden toch konden blijven sporten. Dat deed ook sportschool Spartans Academy. Ze zette alles op alles om, ondanks de strenge coronamaatregelen, toch op een veilige manier te kunnen blijven trainen. Opgeven stond niet in hun woordenboek en dus trotseerden ze alle weersomstandigheden en bleven ze te allen tijde samen plezier maken. 

Grandioze trainer 2021: Paul Thys

Wat is sport zonder trainer? In Boechout zijn er duidelijk heel wat grandioze trainers. De titel ging uiteindelijk naar Paul Thys. Hij sloot zich al op 12-jarige leeftijd aan bij SGOLA. Nu, vele jaren later, is hij er als trainer nog steeds een vaste waarde. In zijn actieve jaren groeide Paul Thys uit tot één van de grootste atleten van ons land, tot tweemaal toe mocht hij zelfs deelnemen aan de Olympische Spelen. Ook het Belgisch record op de 3000 m steeple heeft hij twee keer scherper gesteld. Na 69 selecties voor de nationale ploeg, 12 Belgische kampioenstitels en een zilveren medaille op het EK zette Paul op 36-jarige leeftijd een punt achter zijn eigen sportcarrière. Sindsdien traint hij zowel de snelle als de minder snelle SGOLA-lopers, altijd met evenveel enthousiasme. 

Super sportvrijwilliger 2021: Vicky Van Der Goten

Ook vrijwilligers zijn van onschatbare waarde binnen sport. Winnares Vicky Van Der Goten is vrijwilliger bij voetbalclub Sporting Vremde en bij Spartans Academy. De clubs kunnen altijd op haar rekenen, ze geeft les aan kinderen, organiseert kinderkampen, helpt mee waar het kan … Kortom: ze is een onmisbare super sportvrijwilliger in Boechout.
 

 

Matteo Beeckman
Spartans Academy
Paul Thys
Vicky Van Der Goten
Boechoutse sportlaureaten 2021