Skaten

Skaten Boechout

Tegen 2022 wil de gemeente een nieuw en groter skatepark realiseren. In tussentijd werd ook het skatepark aan de Molenlei vernieuwd. 

Wil je op de hoogte blijven van alle updates rond het nieuwe skatepark? Kom dan geregeld eens een kijkje nemen op deze webpagina of volg de Instagrampagina @sk8Boechout.

 

Start to skateboard

Samen met Sport Vlaanderen organiseren we een gratis initiatie skateboarden onder leiding van een professionele lesgever op woensdag 6 oktober in het skatepark aan de Molenlei. Ben je tussen 8 en 12 jaar? Dan kan je de initiatie volgen van 13.30 tot 15 uur. Ben je tussen 13 en 18 jaar? Dan volg je de initiatie van 15 tot 16.30 uur. Een skateboard en skatebescherming kunnen we voorzien indien je hier niet zelf over beschikt.

De initiatie is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht en kan vanaf 20 september op deze webpagina. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er op tijd bij! 

Praktisch:

  • woensdag 6 oktober
  • skatepark Molenlei
  • 8 - 12 jaar: van 13.30 tot 15 uur
  • 13 - 18 jaar: van 15 tot 16.30 uur
  • Inschrijven kan vanaf 20 september op deze webpagina.

Indien de activiteit geannuleerd wordt door regenweer worden de deelnemers hiervan op de hoogte gebracht. 

Vernieuwing skatepark Molenlei

Het skateterrein aan het station werd vernieuwd. Er werd een nieuwe laag beton gegoten en er werden enkele kleine verbeteringen uitgevoerd. Ondertussen kan je er dus opnieuw naar hartenlust op skaten.

Skatecontest

Om de opening van het vernieuwde skatepark te vieren, organiseerden we op zaterdag 21 augustus een skatecontest. Via onderstaande link kan je de foto's bekijken. Ze werden gemaakt door Sidney en Marinella Geerts.

Nieuw skatepark

Ook aan het volledig nieuwe skatepark wordt gewerkt. We ondernamen hiervoor al verschillende stappen: 

  • We richtten een werkgroep op met enkele skaters uit de gemeente om samen aan de slag te gaan. 
  • We lanceerden een enquête waarin iedereen zijn of haar mening kon geven over welke elementen zeker aanwezig moeten zijn in het nieuwe skatepark. Met de vele resultaten kunnen we de bouwers van het skatepark een gedetailleerde wishlisht meegeven voor ze aan de plannen beginnen. 
  • We gingen inspiratie opdoen bij skateparken in andere gemeenten. Zo gingen we langs in Sint-Niklaas, Herentals, Kasterlee en Herenthout. 

Wordt vervolgd ...