Aankoop van compost

De intergemeentelijke vereniging IGEAN milieu & veiligheid beschikt in Brecht over verschillende composteringsinstallaties. Op de groencompostering wordt groenafval omgezet in groencompost en in de vergistingsinstallaties wordt GFT+-afval gecomposteerd tot humotex-compost.

De productie van zowel het groencompost als het humotex-compost wordt opgevolgd door VLACO. Zij biedt de garantie voor een evenwichtige samenstelling en een uitstekende kwaliteit. Het compost is rijk aan voedingsstoffen en sporenelementen, heeft een hoog gehalte aan organische stoffen en is vrij van onkruidzaden en ziektekiemen.

In zakken

Op het recyclagepark in Boechout kan je compost in zakken kopen. 

In bulk

Potgrond in bulk is niet beschikbaar.
Compost in bulk wel, maar je kan je het niet op het recyclagepark verkrijgen. Je kan hiervoor wel terecht bij IGEAN op volgende adressen:

  • Doornstraat 145 te Edegem: elke werkdag van 8 tot 15.30 u
  • Oostmalsebaan 72 A te Brecht: elke vrijdag van 8 tot 16 u.

Op feestdagen kan er geen compost in bulk gekocht worden.

De prijs bedraagt 5 euro/m³.

Let op:

  • je moet zelf zakken meebrengen en ze zelf vullen, of je kan met een aanhangwagen komen. Als je met een aanhangwagen komt, wordt deze voor jou gevuld door onze medewerkers.
  • Compost is niet steeds voorradig op de sites in Edegem en Brecht. Je neemt hiervoor best even contact op met IGEAN via 03 350 08 14.