Boechout is FairTrade Gemeente

Duurzame ontwikkeling is die ontwikkeling die wil tegemoetkomen aan de noden van vandaag, zonder die van de komende generaties in het gedrang te brengen.

In het milieubeleid werken we aan duurzame ontwikkeling vanuit de milieu-invalshoek, maar met het besef dat duurzame ontwikkeling veel meer is dan een duurzaam milieubeleid alleen. Duurzaamheid kan worden toegepast op elk beleidsthema en is dus dienstoverschrijdend.

Titel FairTradeGemeente

Onze gemeente kreeg in 2014 de titel van FairTradegemeente. De gemeente moet voldoen aan zeven criteria. Maar vooral de link met FairTrade en lokale producten is zeer belangrijk. FairTradeGemeente draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

Overzicht horecazaken en winkels

Via onderstaande links vind je een overzicht van de plekken in onze gemeente waar je FairTradeproducten en lokale producten kan kopen.

Ben jij een horecazaak, winkel of vereniging die FairTrade- of lokale producten aanbiedt en sta je nog niet in de lijst, geef dan een seintje op mondiaal@boechout.be. Of registreer je vandaag nog als handelaar op dé kaart die duurzame verkopers, diensten en webwinkels uit je buurt in enkele muisklikken op je scherm weergeeft. Een handig overzicht van alle ecopunten uit Vlaanderen en Brussel vind je op www.ecoplan.be.