Behaag natuurlijk

Behaag natuurlijk Boechout

Wat is het?

De actie 'Behaag natuurlijk' wordt jaarlijks georganiseerd door Natuurpunt in samenwerking met de gemeente en de milieuraad.
Kant-en-klare streekeigen haagpakketten worden aangeboden tegen democratische prijzen. Vooral het inheemse karakter van de beplanting en de betekenis hiervan voor de fauna worden benadrukt. In de informatiebrochure (onderaan) staan afbeeldingen van de planten die worden aangeboden.

Vele Antwerpse gemeentes, waaronder de gemeente Boechout, nemen deel aan de actie.
Door de gezamenlijke aankoop kan het plantgoed tegen een gunstige prijs worden aangeboden.

Deze maand kan je bij de gemeente streekeigen plantgoed bestellen. Door de groepsaankoop is de prijs van het plantgoed zeer voordelig.

Opgelet: het subsidiereglement voor aanleg en onderhoud van streekeigen groen kan hier niet worden toegepast.

Voor wie is het?

Inwoners van Boechout en Vremde die plantgoed van de actie 'Behaag natuurlijk' wensen te bestellen.

Verdere voorwaarden zijn opgenomen in de 'Informatiebrochure behaag natuurlijk' (onderaan), op het gemeentehuis en in de bibliotheek.

Wat moet je meebrengen?

Voeg je betalingsbewijs bij je volledig ingevuld inschrijvingsformulier.

Wat kost het?

De prijzen voor het plantgoed zijn opgenomen in de geldende 'Informatiebrochure behaag natuurlijk'.

Actie Behaag Natuurlijk 2020

De bestelperiode is nog niet geopend, deze loopt vanaf 1 oktober 2020 tot 26 oktober 2020.
Op zaterdag 28 november tussen 12u30 en 14 uur kunnen de bestellingen afgehaald worden op de Gemeentewerf, Nijverheidsstraat 4.

Lokaal aanbod: biobloembollen

Ook dit jaar worden er weer biobloembollen aangeboden. Dit aanbod loopt alleen in de gemeente Boechout en wordt door de milieuraad ondersteund.

Bloembollen geven de eerste bloemen in het voorjaar. Voor bijen is dit het eerste voedsel na de winter. Gewone bloembollen zijn behandeld met pesticiden en bevatten veel resten. We bieden daarom biologisch geteelde bollen aan, ze kosten hetzelfde als de gewone bloembollen, maar zijn beter voor de bijen. Bloembollen ogen het mooiste als ze in groep aangeplant worden. We bieden ze aan zolang de voorraad strekt.