Lichthinder

Lichthinder

Je buren, je vrienden?

Een babbeltje met de buurvrouw, een barbecue van de wijk … Een goede relatie met de buren maakt het leven een stuk aangenamer. Soms kan je echter gestoord worden door de bezigheden van een buur. We hebben nogal snel de neiging om te klagen over de hinder van anderen, maar hebben de buren soms ook geen last van jou? Als je eerst eens nagaat waar je zelf soms hinder veroorzaakt, is het gemakkelijker om ook begrip te tonen wanneer je buur je hindert.

Is het nu dag of nacht?

Het is niet aangenaam als het de hele dag licht is. Ook is dit niet ideaal voor een gezonde nachtrust. Probeer verlichting in de tuin steeds naar je eigen eigendom te richten en gebruik liever verlichting met een bewegingsdetector. Denk steeds goed na over de plaatsing van verlichting en laat ze niet bij de buren binnenschijnen. Verlicht alleen waar nodig, zoveel als nodig en wanneer nodig!

Vaak is hinder van buren geen kwestie van slechte wil, maar eerder een gevolg van nonchalance. Mensen beseffen vaak niet dat ze hinder veroorzaken. Na een goed gesprek willen ze vast wel rekening met je houden.