Groenstraat en Toeffelhoek

Feiten en context

  • Door het toenemende verkeer van de laatste jaren blijven ook onze landbouwwegen niet gespaard van extra sluipverkeer. Zowel de Groenstraat (deel vanaf de Leeuwerikstraat tot Olieslagerijstraat) als de Toeffelhoek zijn in slechte staat. Het wegdek is op vele plaatsen gescheurd en vertoont verzakkingen. De bermen zijn door het vele kruisende verkeer volledig stuk gereden. Momenteel is er nog geen riolering voorzien. Aquafin zal in dit project een gescheiden riolering aanleggen en tevens een persleiding vervangen. 

Soort werken

Er wordt een gescheiden riolering aangelegd en een persleiding vervangen. De bovenbouw wordt heraangelegd. 

De plannen voor de werken vind je onderaan deze pagina.

Planning

Op 16 maart 2020 was er een nieuwe informatievergadering gepland. Die is niet doorgegaan door COVID-19. De presentatie vindt u hieronder. 

De werken zijn van start gegaan op maandag 6 april.

  • De eerste fase omvat de aanleg van de persleiding. Deze werken zijn afgerond.
  • De tweede fase omvat de riolering en bovenbouw van de Groenstraat en Toeffelhoek.
  • De onderlaag asfalt van Toeffelhoek is geplaatst. De aannemer is bezig met de opritten, de grasdals, de uitwijkstroken en de voorbereiding van de overwelvingen.
  • De rioleringswerken zijn afgerond. De aannemer zal de bovenbouw van Groenstraat in 2 fases uitvoeren: vanaf kruispunt B&B richting Leeuwerikstraat (fase 1) en van kruispunt B&B tot Olieslagerijstraat (fase 2). In fase 1 is de glijbekisting geplaatst, worden de overwelvingen afgewerkt en de grasdals geplaatst. De onderlaag en toplaag asfalt worden over de volledige lengte samen geplaatst op het einde van het project.
  • In de eerste helft van oktober zal de glijbekisting in de tweede fase geplaatst worden. Aansluitend zal de fundering van de rijbaan, de grasdals, de uitwijkstroken, opritten, overwelvingen, grachtprofilering uitgevoerd worden.

Filmpje Aquafin (gescheiden rioleringsstelsel)