Groenstraat en Toeffelhoek

Feiten en context

  • Door het toenemende verkeer van de laatste jaren blijven ook onze landbouwwegen niet gespaard van extra sluipverkeer. Zowel de Groenstraat (deel vanaf de Leeuwerikstraat tot Olieslagerijstraat) als de Toeffelhoek zijn in slechte staat. Het wegdek is op vele plaatsen gescheurd en vertoont verzakkingen. De bermen zijn door het vele kruisende verkeer volledig stuk gereden. Momenteel is er nog geen riolering voorzien. Aquafin zal in dit project een gescheiden riolering aanleggen en tevens een persleiding vervangen. 

Soort werken

Er wordt een gescheiden riolering aangelegd en een persleiding vervangen. De bovenbouw wordt heraangelegd. 

De plannen voor de werken vind je onderaan deze pagina.

Planning

Op 16 maart 2020 was er een nieuwe informatievergadering gepland. Die is niet doorgegaan door COVID-19. De presentatie vindt u hieronder. 

De werken zijn van start gegaan op maandag 6 april.

  • De eerste fase omvat de aanleg van de persleiding. Deze werken zijn afgerond.
  • De tweede fase omvat de riolering en bovenbouw van de Groenstraat en Toeffelhoek.
  • De onderlaag asfalt is geplaatst in de Toeffelhoek en de Groenstraat met uitzondering van het kruispunt Lazerijstraat. De aannemer voert de opritten, grasdals, uitwijkstroken en grachten uit.
  • De rioleringswerken zijn afgerond met uitzondering van het kruispunt Lazerijstraat. Hier moet de doorsteek naar de Rollebeek nog uitgevoerd worden. Hiervoor dient er een aanpassing aan de nutsmaatschappijen te gebeuren. Deze aanpassingswerken worden ingepland in de week van 9 november. Nadien zal de aanpassing van de oversteek van de Rollebeek uitgevoerd worden.

Filmpje Aquafin (gescheiden rioleringsstelsel)